Hollannin Ilmavoimien (RNLAF) museo

Pääsin vierailemaan keväällä 2012 Hollannin ilmavoimien museossa lakkautetussa Soesterbergin tukikohdassa. Soesterberg sijaitsee maanteitse noin 17 km länteen Utrechtista (joka on maanteitse noin 40 km kaakkoon Amsterdamista) ja sinne on hyvin helppo löytää.

Museon näyttely on varsinaisesti kolmessa osassa. Sisänäyttelyt ovat kahdessa todella hienosti järjestetyssä ja valaistussa hallissa. Ulkonäyttelytilat ovat em hallien välissä sekä alueen reunoilla. Ulkonäyttelyssä on lähinnä "uudempaa" suihkukonekalustoa sekä ilmavalvonat ja -torjuntakalustoa (ohjusjärjestelmiä).

Museo on todellakin vierailun arvoinen, jos on liikkeellä Hollannissa ja Utrechtin suunnalla. Museovierailuun kannattaa varata koko päivä ja eväät sekä tietysti kamera (kuvaus on sallittua). Ohessa muutama otos molempien sisänäyttelyjen konekalustosta. Koneiden lisäksi näytteillä oli runsaasti erilaisia pienoismalleja, diodraamoja ja dokumentteja jne. Koneita pääsee tarkastelemaan todella läheltä ja monen koneen ohjaamoon pääsi tutustumaan asiallisilta portailta ja kuvaustasoilta. Tietysti museosta löytyy hyvä kahvio ja melko monipuolinen myymälä, josta itselleni tarttui mukaan mm. RNLAF:n lentomerkki. Tämän museon kotisivuille on myös linkki sivustollamme.

Tekstit: Reinman (kuvat Reinman & J.Lönnberg)

"Uudemman" kaluston näyttelyhallin vastaanottajana toimi tämä vaikuttava Dornier Do-24K lentovene, jota pääsi tarkastelemaan myös sisäpuolelta. Muistaakseni kyseistä konetyyppiä käytettiin meripelastustehtävissä koko toisen maailmansodan ajan.
Liikehtimiskykyisintä potkurikonekalustoa edusti todella asiallisesti entisöity Hawker Sea Fury F.B 51. Tämä oli varsinaisesti ainoa "oikea" potkurikone tässä hallissa. Muu kalusto oli suurelta osin erityyppisiä suihkukoneita ja koptereita paria poikkeusta lukuunottamatta.
Koulutuskonekalustoa edusti mm tämä North American AT-16A, briteissä myös Harvardina tunnettu tähtimoottorikone. Luonnollisesti täysin entisöitynä ja puunattuna.
"Vanhemman" lentokaluston hallin sisääntulossa oli aseteltu useita I Maailmansodan aikaisia hävittäjiä sekä muita kaksitasokoneita. Hollannissa kun oltiin niin Fokker -tehtaan kalusto oli hyvin esillä, tässä Fokker D VII.
Yksi esimerkki hyvin säilyneistä ja entisöidyistä kaksitasoista - Koolhoven FK-51. Taitaa olla samannäköinen, mitä suomalaisillakin oli aikoinaan käytössä (FK-52 -mallia).
Ja hollantilaisten ja tietysti myös suomalaisten ylpeys - Fokker D XXI. Ymmärtääkseni tämä kone on oikeasti Fokker -tehtaan jälkikäteen valmistama 1:1 replika, joka voitiin tehdä suomalaisten piirrustusten pohjalta, koska alkuperäiset tuhoutuivat sodan aikana ja hollantilaisille ei ollut jäänyt yhtään entisöimiskelpoista yksilöä. Todella hieno kone - kuin uusi, niinkuin varmasti olikin;-)
Mieliinpainuvimpia lentolaitteita edusti tämä aikaansa edellä ollut raskas hävittäjä - Fokker G-1A - kaksipuomisine pyrstöineen ja vaikuttavine aseistuksineen (8 kpl kk:ta nokassa, tosin pienikaliperisia). Tästä koneesta varmaankin jenkit saivat idean omaan versioonsa eli P-38 Lightningiin. Tämän koneen takana oli käytävänpätkä, jossa esiteltiin Hollannin omia kahinoita kaukoidän alueella.
Ei ilmailumuseota, johon ei olisi säilötty joko Mustangia tai Spitiä. Tässä museossa oli molempia esillä, mutta kuvaan pääsi tämä siisti Spitfire LF Mk IX.
Tämän hallin yksi lähitarkasteluun annetuista koneista oli jenkkien North American B-25J Mitchell rynnäköintiin tarkoitettuine puolituumasine runkokonekivääreineen. Tämän näyttelypisteen lähellä oli pieni "muistonurkkaus" sodissa kaatuneille sekä pieni elokuvasali, jossa pyöri non-stoppina dokumenttipätkiä.
Hallissa oli esillä myös jotain, mitä hollannin ilmavoimat eivät käyttäneet. Fieseler Fi-103 V-1 ja 850kg räjähdysainetta - ilmeisesti deaktivoituna;-) Vaikuttavan näköinen, kuhmuinen ilmestys. Taustalla näkyy yksi useista vitriineistä, joissa esiteltiin historiaa pienoismalleilla, diodraamoilla ja dokumenteillä.

Takaisin alkuun

Ingolstadt - Messerchmitt

Vuonna 2006 olin työmatkalla Saksanmaalla Ingolstadtissa ja pääsin livenä seuraamaan mm Me 109 G-10:n ja repro Me 262:n harjoituslentoja kentän yllä. Pienillä järjestelyillä pääsimme vierestä seuraamaan 109:n koekäyttöjä ja huollon jälkeistä koelentoa. Samalla reissulla tutustuimme myös tukikohdan lähellä sijaitsevaan pieneen, mutta mielenkiintoiseen Willy Messerchmitt -museoon. Ohessa muutama otos matkan varrelta.

Tekstit: Reinman Kuvat/videot: Reinman & V-M.Terämä

Messerchmittin museossa oli esillä vain lentolaitteita, joiden suunnittelun hän oli toteuttanut tai osallistunut. Tästä tyypistähän lähti liikkeelle legenda - esillä oli Me-108 Taifun.
Omaksi ilokseni paikalla oli myös mielityökaluni eli 109G-2. Että se on kaunis;-)
Ja sisäänhän siitä piti päästä... Museon intendentti oli seuranamme ja antoi luvan hieman lähempiinkin tuttavuuksiin esillä olevan kaluston kanssa - märkiä unia tuli hetkeksi aikaa...
Tämän lentolaitteen tarina on jo minulta unohtunut, mutta kyseessä on Willyn sotien jälkeen suunnittelema suihkukone muistaakseni espanjalaiseen tai brasialialaiseen tuotantoon. Päivitetään tiedot myöhemmin, mikäli tarkemmat tiedot löytyvät.
Ingolstadin kentälle tukeutui historiikkikoneiden tiimi, jotka ylläpitivät ainakin kahta lentokelpoista konetta. Tässä huollettiin saksalaisissa lentonäytöksissä esiintynyttä 109G-10 -konetta, jonka koelentoa ja näytösharjoitteluja saimme seurata viikon aikana. Huomaa muuten ahtimen koko verrattuna mekaanikon nuppiin ;-)
Loistava kuva lentokelpoisen G-10:n kabiinista. Jotain vanhaa ja jotain uutta.

Ja varmuuden vuoksi todiste lentokelpoisuudesta - siviililentorekisteritunnus korkeusvakaajan alla. Sivuperäsimessä alkuperäinen yksilönumero 151591.

Tässä linkki mp4 videoon koneen koekäytöstä (toimii ainakin IE:llä).

Takaisin alkuun

  Tänne tulee lisää kuva-artikkeleita, kunhan niitä joukostamme ilmestyy julkaistavaksi.